BALBOA

KULLANILDIĞI BİTKİ VE ORGANİZMALAR

Bitki Adı Zararlı Organizma Adı Dozu
Armut Armut pisillidi(Cacopsylla pyri) 1500 ml/100 l su
Hıyar (sera) Kırmızıörümcekler(Tetranychus spp.) 800 ml/100 l su larva,nimf,ergin
Şeftali Dut kabuklu biti(Pseudaulacaspis pentagona) 3000 ml/100 l su larva

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI:Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bitki koruma ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. İlaçlama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken hazırlanan karışım depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan karışımı aynı gün içinde kullanınız.

KALİBRASYON:Uygulama öncesinde ilaçlama makinesinin kalibrasyonu yapılmalıdır. Uygulamalarda iyi bir kaplama sağlayacak şekilde belirli alana verilecek karışım miktarı iyi ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde, rüzgarsız veya az rüzgarlı hava koşullarında yapılmalıdır.

İLAÇLAMA MAKİNESİNİN TEMİZLİĞİ:Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra ilaçlama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya temiz su doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürtme sistemini çalıştırarak tüm parçaların yıkanmasını sağlayınız. Yıkama işlemini su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına boşaltmayınız.

Balboa ( 800 g/l Mineral Yağ) Diğer bitki koruma ürünleri ile karıştırılarak kullanılması tavsiye edilmez. 

 

 Armut Psillidi: Kışlayan döl erginlerinin bıraktığı yumurtaların hemen hemen tamamının açılıp, 2. ve 3. dönem nimflerin görülmeye başlandığında ilaçlama yapılır.  İhtiyaç duyulduğunda yaz ilaçlamaları yapılabilir.

Hıyar (sera) Kırmızıörümcekler İlk sayım için seraya parsellerin köşegenlerinden çapraz girilir, 3-5 adımda bir bitkinin dip ve orta yapraklarında kırmızı örümcek nimf ve erginlerinin sayımı yapılır. Dekar başına incelenmesi gerekli yaprak sayısı 10 adettir. Yapraklar üzerindeki canlı kırmızı örümcekler büyüteç ile sayılıp kaydedilir. Toplam canlı kırmızıörümcek sayısı sayılan yaprak adedine bölünür. Bir yaprağa düşen canlı kırmızıörümcek sayısı bulunur. Ortalama 5 adet canlı kırmızıörümcek bulunduğunda mücadeleye karar verilir.

Şeftali Dut Kabuklu Biti: Yaz mücadelesi olarak uygulamalar yapılır. İlk larva çıkışında birinci ve bu uygulamadan 20 gün sonra ikinci uygulama yapılır.

Benzer Ürünler

Ürün ile aynı kategoriden ürünler