CEREALMUST EC 460

KULLANILDIĞI BİTKİ VE ORGANİZMALAR

Bitki Adı Zararlı Organizma Adı Dozu Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre
Buğday Tahıl küllemesi (Erysiphe graminis) 100 ml /da 35 gün
Buğday Septorya yaprak lekesi(Septoria tiritici) 100 ml /da 35 gün
Buğday - Arpa Tahıl fide yanıklığı, kök, kökboğazı çürüklüğü hastalıkları (Fusarium culmorum, Rhizoctonia cerealis, Pseudocercosporella herpotrichoides) 100 ml /da 35 gün

KARIŞABİLİRLİK DURUMU:

Diğer bitki koruma ürünleri ile karıştırılmadan önce bir ön karışım denemesi önerilir. Yaprak gübresi ile karışımlardan kaçınılmalıdır.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:

Buğday – Tahıl Küllemesi:

İklim koşulları dikkate alınarak hastalığın seyri izlenmeli, hastalığın bitkinin üst tarafına doğru ilerlediği durumlarda üst yaprakların özellikle bayrak yaprağının hastalıkla bulaşmasını engellemek amacıyla yeşil aksam uygulamasına başlanmalıdır.

Buğday – Septorya Yaprak Lekesi:

Eğer iklim koşulları hastalığın gelişmesine uygun gidiyorsa ve epidemik bir durum olasılığı varsa yeşil aksam uygulaması yapılır. Genel olarak uygulama için en iyi zaman bayrak yaprağının tamamen açıldığı kın döneminin sonu veya başak çıkısı öncesidir. Erken dönemde bitkinin üst kısımlarına doğru tırmanan bir enfeksiyon için bayrak yaprağın çıkması beklenmemelidir. Aynı şekilde, tarla bulaşıksa ve başaklanma döneminde yağışlı havalar devam ediyorsa ekonomik zarar söz konusu olabileceğinden uygulamaya gerek duyulabilir.

Buğday ve Arpa – Tahıl Fide Yanıklığı, Kök ve Kökboğazı Çürüklüğü:

Hastalık ilk görüldüğünde uygulama yapılmalıdır. Uygulama kardeşlenme ile bayrak yaprak arasındaki devrede yapılmalıdır.

 

Benzer Ürünler

Ürün ile aynı kategoriden ürünler