ETERNİTY

KULLANILDIĞI BİTKİ VE ORGANİZMALAR

Bitki Adı Zararlı Organizma Adı Dozu Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre
Biber (sera) Şeftali yaprakbiti(Myzus persicae) 15 g/100 l su ergin, nimf 1 gün
Domates (sera) Şeftali yaprakbiti(Myzus persicae) 15 g/100 l su ergin, nimf 1 gün
Hıyar (sera) Yaprak bitleri(Aphis sp.) 15 g/100 l su ergin, nimf 1 gün
Kabak (Sera) Yaprakbitleri (Aphis gossypii, Myzus persicae) 15 g/100 l su ergin, nimf 1 gün
Kornişon (Sera) Yaprakbitleri (Aphis gossypii, Myzus persicae) 15 g/100 l su ergin, nimf 1 gün
Pamuk Pamuk yaprakbiti(Aphis gossypii) 20 g/da ergin, nimf 21 gün
Şeftali Şeftali yaprakbiti(Myzus persicae) 15 g/100 l su ergin, nimf 14 gün

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI:Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan BKÜ önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken karışım depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan karışımı aynı gün içinde kullanınız.

 KALİBRASYON: Uygulama öncesinde uygulama makinesinin kalibrasyonu yapılmalıdır. Uygulamalarda iyi bir kaplama sağlayacak şekilde belirli alana verilecek karışım miktarı ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde rüzgarsız veya az rüzgarlı hava koşullarında yapılmalıdır.

İLAÇLAMA MAKİNESİNİN TEMİZLİĞİ: Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra ilaçlama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya temiz su doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürtme sistemini çalıştırarak tüm parçalarının yıkanmasını sağlayınız. Yıkama işlemini su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına boşaltmayınız.

Karışım halinde kullanmadan önce ön karışım testi yapılması önerilir.

Domates (Sera), Biber (Sera), Hıyar (Sera), Kornişon (Sera) ve Kabak (Sera) – Yaprakbiti:

Yaprakbiti ile bulaşık olduğu saptanan alana köşegenler doğrultusunda girilerek 3-5 adımda bir koparılan 20-40 yaprakta yaprak başına ortalama      10-20 adet zararlı görüldüğünde uygulama yapılır. Bununla birlikte parazitoit ve predatörler gözlenerek, uygulamalara karar vermeden önce faydalıların etkinliği dikkate alınmalıdır.

Pamuk – Pamuk Yaprakbiti: Tarla kontrollerinde yaprakbiti ile birlikte faydalı böcekler yoğun ise uygulama ertelenmelidir. Tarla döneminde 1 yaprakta ortalama 25 yaprakbiti saptandığında mücadele önerilir. 

Şeftali – Şeftali Yaprakbiti: Çiçek tomurcuklarının belirmesinden, popülasyonun ¾’ü kanatlı forma dönüşünceye değin 50 ağaçta 7 bulaşık dala rastlandığında uygulama yapılmalıdır.

  

Benzer Ürünler

Ürün ile aynı kategoriden ürünler