PRIORITY

PRIORITY

PRIORITY

Biyolojik & Botanik

KULLANILDIĞI BİTKİ VE ORGANİZMALAR

Bitki Adı Zararlı Organizma Adı Dozu
Çilek Pamuk kırmızıörümceği(Tetranychus cinnabarinus) 250 ml/da larva, nimf, ergin
Çilek İki noktalı kırmızıörümcek(Teranychus urticae) 250 ml/da larva, nimf, ergin
Domates (örtü altı) Kırmızıörümcekler(Tetranychus spp.) 250 ml/da larva, nimf, ergin
Elma Avrupa kırmızıörümceği(Panonychus ulmi) 250 ml/100 l su larva, nimf, ergin
Hıyar (örtü altı) İki noktalı kırmızıörümcek(Teranychus urticae) 250 ml/da larva, nimf, ergin
Patlıcan (Örtü altı) Kırmızıörümcekler(Tetranychus spp.) 250 ml/da larva, nimf, ergin

Priority'yi fungisitler ile karıştırmayın.Priority uygulaması ile bir fungisit uygulaması arasında en az 7-10 gün beklenmesi tavsiye edilir.

PAECILOMYCES FUMOSOROSEUS

Hiperparatizm

Fungusunun sporları, zararlıların üst derileri ile temasa girdiklerinde buradan direkt olarak vücutlarının içine girerek gelişmeye başlarlar. Büyüyüp çoğalarak zararlının vücudunu tamamen kaplarlar ve sonunda ölmelerini sağlarlar. Fungus, zararlıya temas yolu ile bulaştığından dolayı hastalığa sebep olması için zararlı tarafından tüketilmesine/yenmesine gerek yoktur.

 

Bitki için uygun dozda ilaç, gerekli miktarda su ile ayrı bir kapta karıştırılıp, kısmen su dolu olan aletin deposuna yavaş ve sürekli bir şekilde karıştırılarak ilave edilir ve depo su ile tamamlanır.

İlaçlama bitkilerin gövde, yaprak ve dallarında kuru bir yer kalmayacak şekilde eşit olarak pülverize yapılmalıdır. Sıcak saatlerde, rüzgarlı havalarda, bitkilerin yaprakları çok kuru ve solgun olduğunda ilaçlama yapılmamalıdır. İlaçlama en kısa sürede tamamlanmalıdır. Karışımın PH'sı 4,5-8,5 arasında olmalıdır.

Hıyar, Domates:
Bitkilerin çiçeklenme döneminde, tarlaya köşegenlerinden girilerek 3-5 adımda bir bitkinin dip ve orta yapraklarında kırmızı örümcek nimf ve erginleri sayılır. Dekar başına 10 bitki incelenir. Yaprak başına ortalama 5 adet canlı kırmzı örümcek bulunduğunda ilaçlama yapılır. Gerektiğinde ilaçlama tekrarlanır.

Patşıcan:
Serayı temsil edecek şekilde tesadüfen kontrol edilen 40 bitkinin alt, orta ve üst kısımlarından birer yaprakta yapılan sayımlar sonucunda yaprak başına 10'un üzerinde canlı birey (larva, nim,ergin) bulunduğunda ilaçlama yapılır. Gerektiğinde ilaçlama tekrarlanır.

Çilek :
Erken dönem uygulaması; Kırmızı örümceklerin her yıl sorun olduğu çilek alanlarında, çiçek ve yeşil meyve döneminde (ilk olgun meyveler görülmeden önce) kırmızı örümcek görüldüğünde bir ilaçlama yapılır.
Mevsim içi uygulaması; Yapraklar, mart sonu-nisan başından itibaren 3-5 gün aralıklarla kontrol edilir ve yaprakçık başına 15 kırmızı örümcek (nim+ergin) bulunduğunda alaçlama yapılır. Gerektiğinde ilaçlama tekrarlanır.

Elma:
Mayıs ayından itibaren, 100 yaprakta peryodik olarak yapılacak sayımlarda, Avrupa kırmızı örümceği sayısının yaprak başına ortalama 8-10 adet bireyi geçmesi durumunda ilaçlama yapmak gerekir. Gerektiğinde ilaçlama tekrarlanır.

Benzer Ürünler

Ürün ile aynı kategoriden ürünler