Agrobest Grup, bitki ıslahı alanında da öncü rol üstleniyor

Agrobest Grup Bitkisel Üretim ve Araştırma Müdürü Dr. Halil Sürek, Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteği ile Bitki Islahçıları Alt Birliği'nin (BİSAB) koordinasyonunda düzenlenen 'Cumhuriyetimizin 100. Yılında Bitki Islahında Yeni Yaklaşımlar ve Beklentiler' paneline katıldı. Dr. Sürek, küresel iklim değişikliğinin ortaya çıkardığı potansiyel tehlikelere dikkat çekti ve özellikle kısıtlı sulama koşullarına dayanıklı bitki çeşitlerinin önemine değindi.

Dr. Halil Sürek, yeni tarım teknolojileri ve sulama sistemleri kullanarak üretim verimliliğinin artırılabileceğini dile getirdi. Sürek, "Küresel iklim değişikliği, tarım sektörünü ciddi şekilde etkilemektedir. Artan sıcaklıklar ve azalan yağışlar, tarımsal üretimi zorlaştırmaktadır. Bu nedenle, günümüzde daha az su ile yetişen, iklim değişikliğine karşı toleranslı bitki çeşitleri üretmek çok önemlidir" dedi.

ÇELTİKTE İKLİM KRİZİ ETKİSİ

Dr. Sürek, çeltik ekim sezonunda küresel iklim değişikliği nedeniyle kayma görülebildiğini ve bu nedenle az güneşlenme koşullarında yetişebilen, kısa boylu, dik ve geniş yapraklı çeltik çeşitlerinin öneminin arttığını anlattı. Dr. Sürek, Agrobest Grup'un, bu çalışmalar üzerinde durarak daha iyi sonuçlar elde ettiğini belirtti.

AGROBEST GRUP, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELE EDİYOR

Dr. Sürek, panel katılımcılarıyla Agrobest Grup'un çalışmalarının ayrıntılarını paylaştı. Sürek, Agrobest Grup olarak, küresel iklim kriziyle mücadele etmek için farkındalık ve üretim çalışmalarına önem verdiklerini vurguladı.  

Ayrıca, Agrobest Grup'un çalışmalarının sadece ülkemiz için değil, tüm dünya için önemli olduğunu belirtti. Dr. Sürek, "Agrobest Grup, tarım sektörünün geleceği için öncü rol oynayan bir kurum olarak, küresel iklim değişikliğiyle mücadele etmek için önemli çalışmalar yürütmektedir. Bitki ıslahı, üretim verimliliği gibi konularda bilimsel çalışmalar yürüten Agrobest Grup, tarım sektörünün geleceğine katkılar sağlamaktadır.” dedi.

Sürek, panelin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan Bitki Islahçıları Alt Birliği'ne (BİSAB) ve Trakya Kalkınma Ajansın'a teşekkürlerini sundu.