Konya'nın bereketli toprakları, Agrobest Grup çözümleri ile değer kazanıyor

Tarım sektörünün ihtiyaçları çerçevesinde yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretmeye devam eden Agrobest Grup, Konya’nın Çumra ilçesine bağlı Alemdar köyünde tarla günü etkinliği düzenledi. Şeker pancarı üreticileri başta olmak üzere bölgedeki birçok tarım paydaşını bir araya getiren etkinlikte Agrobest Grup çatısı altında yer alan şirketler ABG Enternasyonel ve United Biotics'in üstün performanslı ürünlerinin demo gösterimleri gerçekleştirildi. Agrobest Grup'un uzman ekibi, yüzlerce yenilikçi ürün ve sahada aktif çalışan deneyimli ziraat mühendisleriyle üreticilere ekimden hasada kadar sundukları çözüm hakkında bilgiler paylaştı.
 
 

 

 

Etkinlik çerçevesinde ABG Enternasyonel'in 'Nikosh' isimli şeker pancvarı herbisiti tanıtıldı. Üreticilerin yoğun ilgisini çeken Nikosh, şeker pancarı üretiminde karşılaşılan yabancı otlarla mücadelede son derece etkili bir çözüm olarak öne çıktı. İçerisinde 350 g/l Metamitron ve 150 g/l Ethofumesate aktif maddelerini barındıran Nikosh, şeker pancarı üretiminin büyük zorluklarından birini çözme potansiyeline sahip.

 

 
United Biotics tarafından sunulan bitki besleme ürünleri de tarla günü etkinliğinde üreticilerin beğenisini kazandı. Verimliliği ve bitki sağlığını artırmak için özel formüllere geliştirilen bu ürünlerle yapılan deneme parselleri şeker pancarı üreticilerine ilham kaynağı oldu.